Πτολεμαϊκοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στη Μίνια της Αιγύπτου

Η ανασκαφή που πραγματοποιείται στην περιοχή Al-Kamin Al-Sahrawi, νοτιοανατολικά της πόλης Samalout στην Αίγυπτο από την αρχαιολογική αποστολή του Υπουργείου Αρχαιοτήτων ανακάλυψε τρεις Πτολεμαϊκούς τάφους.

Ο Dr. Ayman Ashmawy, επικεφαλής του τομέα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο, εξήγησε ότι μέσα στους τάφους, οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει μια συλλογή σαρκοφάγων, διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, καθώς και θραύσματα αργίλου που χρονολογούν τους τάφους μεταξύ της 27ης Δυναστείας και της Ελληνορωμαϊκής εποχής.

«Ένα συγκεκριμένο στοιχείο υποδεικνύει ότι η περιοχή ήταν νεκροταφείο για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Dr. Ashmawy, ο οποίος περιγράφει την ανακάλυψη ως «ιδιαίτερα σημαντική, επειδή αποκαλύπτει περισσότερα μυστικά του αρχαιολογικού χώρου Al-Kamil Al-Sahrawi».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προηγούμενη ανασκαφική αποστολή κατόρθωσε να αποκαλύψει περίπου είκοσι τάφους που ακολουθούσαν την αρχιτεκτονική των κατακομβών, η οποία ήταν ευρέως διαδεδομένη κατά τη διάρκεια της παραπάνω χρονικής περιόδου.

Ο Ali Al-Bakry, επικεφαλής της αποστολής, δήλωσε ότι οι τρεις τάφοι που βρέθηκαν πρόσφατα έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική από τους προηγούμενους.

Ο πρώτος τάφος αποτελείται από ένα φρεάτιο, χαραγμένο στο βράχο και οδηγεί σε θάλαμο ταφής που περιέχει τέσσερις σαρκοφάγους με ανθρωποειδή καλύμματα. Επίσης, αποκαλύφθηκαν εννέα κοιλότητες χαραγμένες στον βράχο που χρησιμοποιούταν ως χώροι ταφής.

Ο δεύτερος τάφος αποτελείται από ένα φρεάτιο και δύο θαλάμους ταφής. Ο πρώτος θάλαμος βρίσκεται στα βόρεια, όπου υπάρχουν υπολείμματα δύο σαρκοφάγων να υποδηλώνουν την ταφή δύο ατόμων. Επίσης, βρέθηκε μια συλλογή από έξι ταφικές κοιλότητες, μεταξύ των οποίων μία που περιλαμβάνει την ταφή ενός μικρού παιδιού.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρήκαμε μια παιδική ταφή στην συγκεκριμένη περιοχή», δήλωσε ο Al-Bakry, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος θάλαμος βρίσκεται στο τέλος του φρεατίου και δεν περιέχει τίποτα άλλο εκτός από τα υπολείμματα ενός ξύλινου φέρετρου. Οι ανασκαφικές εργασίες στον τρίτο τάφο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Al-Bakry επεσήμανε ότι οι μελέτες που έγιναν στα οστά υποδεικνύουν ότι ανήκουν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά διαφόρων ηλικιών, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτοί οι τάφοι ήταν μέρος ενός μεγάλου νεκροταφείου μιας αντίστοιχα μεγάλης πόλης και όχι στρατιωτικής φρουράς, όπως προτείνουν κάποιοι μελετητές.

Η πρώτη ανασκαφική περίοδος ξεκίνησε το 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε μια συλλογή πέντε σαρκοφάγων διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών καθώς και υπολείμματα μιας ξύλινης σαρκοφάγου. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 όταν αποκαλύφθηκαν πέντε τάφοι. Τέσσερις από αυτούς έχουν παρόμοια εσωτερική διακόσμηση, ενώ ο πέμπτος περιείχε μία μόνο ταφή.

Πηγές: The Archaeology News Network, Ανασκαφή

Πτολεμαϊκοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στη Μίνια της Αιγύπτου Πτολεμαϊκοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στη Μίνια της Αιγύπτου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.