Καμπότζη: Ανακαλύφθηκε αρχαίο άγαλμα στον ναό Ανγκόρ Βατ

Ένα μεγάλο άγαλμα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη διάρκεια ανασκαφών σε ένα αρχαίο νοσοκομείο στο αρχαιολογικό πάρκο της Καμπότζης, το Ανγκόρ Βατ, στην επαρχία Σιαμ Ριπ.

Το άγαλμα, ύψους 1,9 μέτρων και πλάτους 58 εκατοστών, χρονολογείται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα τέλη του 12ου ή τις αρχές του 13ου αιώνα ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του αρχαιολογικού πάρκου Λονγκ Κοσάλ, ανακαλύφθηκε τυχαία στη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών σε ένα νοσοκομείο το οποίο χτίσθηκε επί των ημερών του βασιλιά Τσαγιαβαρμάν του 7ου.

Το άγαλμα, το οποίο έχει σπασμένα χέρια και πόδια, εικάζεται ότι ήταν φύλακας στην είσοδο του αρχαίου νοσοκομείου ενώ βρέθηκε 40 εκατοστά κάτω από το έδαφος.

Το αρχαιολογικό πάρκο Ανγκόρ Βατ, 401 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι εγγεγραμμένο στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1992 και αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Καμπότζης.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 προσέλκυσε 1,23 εκατ. ξένους τουρίστες, ενώ τα έσοδά του έφθασαν τα 52 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγές: LiFO, Ναυτεμπορική, Ανασκαφή

Καμπότζη: Ανακαλύφθηκε αρχαίο άγαλμα στον ναό Ανγκόρ Βατ Καμπότζη: Ανακαλύφθηκε αρχαίο άγαλμα στον ναό Ανγκόρ Βατ Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.