Γαλεριανό συγκρότημα - Μια εικονική περιήγηση -Βίντεο

Η εικονική αναπαράσταση των οικοδομημάτων του ανακτορικού συγκροτήματος του Γαλερίου υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου "Εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης της Αψιδωτής αίθουσας του Γαλεριανού συγκροτήματος στην οδό Δημητρίου Γούναρη στη Θεσσαλονίκη", με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια ψηφιακής απεικόνισης της χωρικής οργάνωσης και της αρχιτεκτονικής των οικοδομημάτων του Ανακτόρου του Γαλερίου κατά την Ύστερη Αρχαιότητα (3ος-7ος αι. μ.Χ.), η εικόνα του οποίου, με την πρόοδο της αρχαιολογικής έρευνας, μπορεί μελλοντικά να τροποποιηθεί ή να εμπλουτισθεί.

Η αναπαράσταση των οικοδομημάτων βασίσθηκε στην επιστημονική τεκμηρίωση και στη μελέτη του μνημείου η οποία εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασής του (1993-2000, 2002-2006, 2010-2013).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γαλεριανό συγκρότημα - Μια εικονική περιήγηση -Βίντεο Γαλεριανό συγκρότημα - Μια εικονική περιήγηση -Βίντεο Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.