Το σπίτι της Ιουλιέτας!

Το διάσημο έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ίσως είναι ένα έργο φαντασίας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει εκατοντάδες χιλιάδες ρομαντικούς να κάνουν προσκύνημα στη Βερόνα για να δουν το μπαλκόνι της Ιουλιέτας!

Αυτό το λεγόμενο σπίτι της Ιουλιέτας, στην πραγματικότητα ανήκε στην οικογένεια Ντελ Καπέλο. Το σπίτι χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και το οικόσημο της οικογένειας υπάρχει χαραγμένο στον τοίχο.

Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και ήταν γεμάτο με αναρριχητικά φυτά, όταν ο δήμος της Βερόνα το αγόρασαν στις αρχές του 1900, και αποφάσισε να το μετατρέψει στο σπίτι της Ιουλιέτας, εκμεταλλευόμενος την ομοιότητα μεταξύ των ονομάτων του πραγματικού ιδιοκτήτη του σπιτιού -Καπέλο- και τους Καπουλέτους, στο έργο του Σαίξπηρ.

Στη δεκαετία του 1930 έγινε μια προσπάθεια αποκατάστασης του κτιρίου, όταν προστέθηκαν τα παράθυρα και οι γκόθικ πόρτες. Ακόμη και το εικονικό μπαλκόνι, που στεκόταν η Ιουλιέτα, φημολογείται ότι είναι καθυστερημένη προσθήκη.

Τα κεραμίδια είναι εκείνης της περιόδου, όπως οι πίνακες ζωγραφικής και τα έπιπλα, που δεν ανήκαν όμως στον Καπέλο. Στην αυλή υπάρχει ένα χάλκινο άγαλμα της Ιουλιέτας της οποίας το στήθος λάμπει, από δεκαετίες ψηλαφίσματος.

Μάλιστα, έχει γίνει παράδοση και λέγεται ότι φέρνει τύχη σε όποιον ψηλαφίσει το στήθος του αγάλματος…

Το σπίτι της Ιουλιέτας! Το σπίτι της Ιουλιέτας! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Απριλίου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.