Πως έβλεπαν τη γη το 1492; Αυτή είναι η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου

Είναι γνωστή και ως «Erdapfel», που σημαίνει «γεώμηλο», δηλαδή «πατάτα», και θεωρείται η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου που έχει βρεθεί ποτέ.

Η υδρόγειος που χρονολογείται το 1492, δείχνει την Γη από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τον Γερμανό, Martin Behaim, ο οποίος ήταν γνωστός γεωγράφος, ναυτικός, έμπορας και φιλόσοφος.

Μάλιστα, λέγεται ότι την δημιούργησε μετά από τα ταξίδια που έκανε σε μέρη όπως η Πορτογαλία και οι Δυτικές Ακτές της Αφρικής. Αν και εκείνος έπεισε το συμβούλιο της Νυρεμβέργης να φτιαχτεί η υδρόγειος αυτή, χρειάστηκαν πολλοί τεχνίτες για να της δώσουν την κομψή όψη που βλέπουμε σήμερα, η οποία θυμίζει έργο τέχνης.

Όσον αφορά την απεικόνιση της Γης τώρα, είναι λογικό να μην υπάρχει ακρίβεια. Στην υδρόγειο απεικονίζεται μόνο μία ήπειρος, η Ευρασία, η οποία περιβάλλεται από πολλά μικρά νησιά και ωκεανούς.

Πως έβλεπαν τη γη το 1492; Αυτή είναι η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου Πως έβλεπαν τη γη το 1492; Αυτή είναι η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.