Αριστούχοι γιατροί θα απαγγείλουν τον Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω

Η απαγγελία του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω, θα τελεστεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην εκδήλωση που συνδιαργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚΩ) σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω (ΙΣΚΩ).

Στην εκδήλωση θα ορκιστούν, παρουσία των πρόεδρων των επτά πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών της χώρας, οι πρωτεύσαντες αριστούχοι ιατροί, που αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015.

Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΔΙΙΚΩ, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Συνδιάσκεψη των πρόεδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, με εισηγήσεις από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, Μιχάλη Βλασταράκο, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με θέμα «Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας». Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των Συνέδρων -Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων.

Επιθυμία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι η Συνδιάσκεψη να πραγματοποιείται ετησίως, ενώ κάθε δύο χρόνια να λαμβάνει Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των Εθνικών Εκπροσώπων των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων των Χωρών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΠΙΣ και ΔΙΙΚΩ.

Ο κ. Βλασταράκος θα χαιρετίσει την Τελετή Απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω. Εκ μέρους του ΔΙΙΚΩ, ο πρόεδρος Καθηγητής κ. Στ. Γερουλάνος θα αναφερθεί στην Ιστορία του «Ιπποκρατείου Ιδρύματος» και στην προσφορά του στην Ιατρική, ενώ ο Αν. Πρόεδρος, τέως Βουλευτής - Υπουργός κ. Αρ. Παυλίδης, θα μιλήσει για τις «Προοπτικές ανάπτυξης των Διεθνών δραστηριοτήτων του ΔΙΙΚΩ».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης, ο αρχαιότερος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πάτρας κ. Παναγιώτης Γκούμας και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κ. Μαρία Φρατζάκη.

Η τελετή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 36 ετών αποπεράτωσης του κτηρίου του Ιπποκρατείου Μελάθρου, έδρα του ΔΙΙΚΩ που εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1979, από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τσάτσο.

newsbomb.gr

Αριστούχοι γιατροί θα απαγγείλουν τον Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω Αριστούχοι γιατροί θα απαγγείλουν τον Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.