Ανακάλυψη αγγείου που πιθανόν ανήκε στον Περικλή, αναφέρονται αυστριακά ΜΜΕ

«Αρχαιολόγοι στην Ελλάδα ανακάλυψαν σε αρχαίο τάφο της κλασικής εποχής στο προάστιο Κηφισιά της Αθήνας, έναν κρατήρα οίνου, ο οποίος θα μπορούσε να ανήκει στον Περικλή, τον ξακουστό ηγέτη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας», ανέφερε σχετική είδηση στη σημερινή εκπομπή "Επιστήμη" της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Σύμφωνα με την είδηση, το αγγείο, ύψους οκτώ εκατοστών, φέρει τα ονόματα του Περικλή και άλλων πέντε Αθηναίων, που μπορεί να είχαν χαράξει τα ονόματά τους στη διάρκεια μιας κοινής γιορτής.

Στην είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας τονίστηκε πως ο Περικλής υπήρξε ο σημαντικότερος Αθηναίος πολιτικός που εξασφάλισε την υπεροχή της πόλης στην κλασική αρχαιότητα, ανεγείροντας και τα μοναδικά μνημεία στην Ακρόπολη.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και σημερινό δημοσίευμα στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ" , με τίτλο «Αρχαίος κρατήρας μπορεί να φέρει το αυτόγραφο του Περικλή», στο οποίο επισημαίνεται ότι ως ένδειξη για την άποψή τους αυτή, οι αρχαιολόγοι αναφέρουν το γεγονός πως ένα από τα ονόματα στον κρατήρα είναι αυτό του μεγαλύτερου αδελφού του Περικλή, Αρίφρωνα, το οποίο ήταν ιδιαίτερα σπάνιο.

Πηγή: skai.gr

Ανακάλυψη αγγείου που πιθανόν ανήκε στον Περικλή, αναφέρονται αυστριακά ΜΜΕ Ανακάλυψη αγγείου που πιθανόν ανήκε στον Περικλή, αναφέρονται αυστριακά ΜΜΕ Reviewed by Αναστάσιος on Σάββατο, Αυγούστου 09, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.