Μέγας Αλέξανδρος - Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο [Ντοκιμαντέρ]

Στους 25 αιώνες, που έχουν περάσει από την εποχή του Αλεξάνδρου, έχουν γραφεί γι’ αυτόν πολλά βιβλία κι έχουν εξετασθεί όλες οι πτυχές της ζωής και της δράσης του από κάθε πιθανή πλευρά.

Γεγονότα, πρόσωπα, στρατηγοί και απλοί στρατιώτες, ίντριγκες και φιλοδοξίες, ανατροπές και επιτεύγματα, δολιοφθορές και μύθοι που θα μας συναρπάσουν!

Η σειρά διασταυρώνει τα ιστορικά στοιχεία, τα αντιπαραθέτει και αποκαλύπτει όλες τις άγνωστες πτυχές της στρατιωτικής ιδιοφυΐας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του χαρακτήρα του ανθρώπου που ξεπέρασε τον εαυτό του και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία στην ιστορία.

Βασικός κορμός της παρουσίασης, είναι το έργο «Αλεξάνδρου Ανάβασις» του Αρριανού, που κατά γενική αποδοχή αποτελεί την αρτιότερη και αρτιότερη πηγή για την εκστρατεία του Αλεξάνδρου.

Μετά τη μάχη στο Γρανικό, η ελληνικές δυνάμεις υπό τον Αλέξανδρο, δημιουργούν ένα σταθερό στρατιωτικό & ψυχολογικό προγεφύρωμα που τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν με διαφορετικό αέρα τις κινήσεις για την απελευθέρωση των ελληνικών πόλεων στη Μικρά Ασία.

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της στρατιάς και οι ικανότητες του Αλεξάνδρου, τρομοκρατούσαν τους εχθρούς και πειθαρχούσαν τους φίλους.Οι Πέρσες διοικητές αντί να δυσκολέψουν τον Αλέξανδρο, το βάζουν στα πόδια και την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο ίδιος ο Αυτοκράτορας Δαρείος, που θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο στην Ισσό...

Μετά την κατάκτηση της Τύρου, ο δρόμος για την κατάληψη της Αιγύπτου ήταν ανοικτός, καθώς ο ανεφοδιασμός της στρατιάς θα μπορούσε να γίνεται απρόσκοπτα.

Στην Αίγυπτο έγινε δεκτός ως Απελευθερωτής από τον περσικό ζυγό, ενώ σημαντικό γεγονός, είναι και η ίδρυση της Αλεξάνδρειας. Μεγάλη αναφορά γίνεται στην επίσκεψη του μαντείου του Άμμωνος Διός στην όαση της Σίβα.

Η έκβαση του πολέμου όμως δεν είχε ακόμη κριθεί, καθώς ο Δαρείος θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο στα Γαυγάμηλα...

Μέγας Αλέξανδρος - Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο [Ντοκιμαντέρ] Μέγας Αλέξανδρος - Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο [Ντοκιμαντέρ] Reviewed by Αναστάσιος on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.