Σαν σήμερα 8 Απριλίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 8ης Απριλίου

1975: Στα πλαίσια του Πολέμου στο Βιετνάμ, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων αποστέλλει αναφορά στο Κογκρέσο, σύμφωνα με την οποία το Νότιο Βιετνάμ θα καταλαμβάνονταν χωρίς πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη.

1977: Γεννιέται ο Μαρκ Σπένσερ, μηχανικός υπολογιστών και ιδρυτής της εταιρίας "Digium", γνωστής από το λειτουργικό σύστημα Linux.

1985: Μήνυση κατά της χημικής βιομηχανίας "Union Carbide" υποβάλλει η Ινδία, κατηγορώντας την για το θάνατο περίπου 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 200.000, ύστερα από διαρροή τοξικών αερίων.

1986: Ο ηθοποιός Κλιντ Ίστγουντ εκλέγεται δήμαρχος της πόλης Καρμέλ στην Καλιφόρνια, συγκεντρώνοντας 72%.

1987: Παραιτείται ο προπονητής των Λος Άντζελες Ντότζερς, Αλ Κάμπανις, ύστερα από ρατσιστικά σχόλια, που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ΑBC.

1990: Πρεμιέρα για το "Twin Peaks" του Ντέιβιντ Λιντς, μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών στις ΗΠΑ που θεωρείται από τις κορυφαίες όλων των εποχών. (ΦΩΤΟ)

1990: Πεθαίνει ο Απόστολος Καλδάρας, λαϊκός συνθέτης

1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν μέσα σ' ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%.

1992: Ο άσος του τένις, Άρθουρ Ας, ανακοινώνει ότι, πάσχει από AIDS, ύστερα από μεταμόσχευση αίματος κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε την αφορμή να ανοίξει ο διάλογος στις ΗΠΑ, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της νόσου.

1993: Πεθαίνει η Μαριάν Άντερσον, η πρώτη Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης.

1994: Η αστυνομία βρίσκει το πτώμα του Κερτ Κομπέιν. Ο ηγέτης των Nirvana έχει αυτοκτονήσει με όπλο από τις 5 Απριλίου.

1995: Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν ακόμη ένα από τα τελευταία προπύργια των Τσετσένων αυτονομιστών, την κωμόπολη Σαμάσκι, ύστερα από ένα 48ωρο σφοδρού βομβαρδισμού.

1997: Χάνει τη μάχη με τον καρκίνο η Λάουρα Νίρο, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός.

2000: 19 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, όταν το αμερικανικό πολεμικό "V-22 Osprey" συντρίβεται, κατά τη διάρκεια προσγείωσης στην Μαράνα της Αριζόνα.

2002: Πέντε στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στο φυλάκιο Μανίτσα του Έβρου στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του. Από λάθος χειρισμό, ο ιστός ακούμπησε στο μετασχηματιστής υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα.

2006: Στο Οντάριο του Καναδά η αστυνομία βρίσκει τα πτώματα οκτώ ανδρών που έχουν δολοφονηθεί με όπλο. Σύντομα το έγκλημα συνδέεται με την συμμορία μοτοσικλετιστών «Bandidos».

2012: Υπουργός της κυβέρνησης του Ισραήλ ανακηρύσσει persona non grata για τη χώρα του τον Γερμανό λογοτέχνη Γκίντερ Γκρας.

Σαν σήμερα 8 Απριλίου Σαν σήμερα 8 Απριλίου Reviewed by Αναστάσιος on Δευτέρα, Απριλίου 08, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.